Hoe verloopt een les Alexander Techniek?

Alexander Techniek is geen therapie maar een actieve houdings- en bewegingsmethode, die u wordt geleerd. Om een goed beeld van uw lichaam te krijgen, krijgt u een korte uiteenzetting over de anatomie van het lichaam.

Alexander Techniek laat u ervaren waar u de neiging hebt uw lichaam vast te zetten en/of waar u niet kunt ontspannen of loslaten. Met behulp van denkrichtingen kunt u hier vervolgens aan gaan werken.

Behandeltafel en stoel

Hoe verloopt een les Alexander Techniek? U ligt gekleed op de behandeltafel en de docent raakt op een zachte manier uw hoofd, armen, benen en romp aan, waardoor u ruimte gaat ervaren. Van u als leerling wordt verwacht dat u de aanwijzingen van de docent probeert op te volgen. Dit is in het begin vaak moeilijk omdat veel mensen de werking van hun eigen lichaam niet goed kennen, maar dat wordt later zeker makkelijker. Bij het werken met de stoel worden uw handelingen van staan tot zitten bekeken. U leert daarna om dit met zo min mogelijk spierbelasting te doen.

Specifiek programma mogelijk

Daar Alexander Techniek bij alle mogelijke soorten bewegingen toepasbaar is, worden al deze bewegingen in overleg met de leerling behandeld. Denk bijvoorbeeld aan werkgerelateerde houdingen achter een bureau, een machine, de receptie, etc. Ook houdingen tijdens het (professionele) sporten, huishoudelijke klussen kunnen aan bod komen, afgestemd op uw specifieke situatie.

Kledingadvies

Tijdens de les wordt gewerkt zonder schoenen en het is aan te raden om gemakkelijk zittende, niet te strakke kleding te dragen waarin u zich op uw gemak voelt en waarin u makkelijk kunt bewegen.

hoe verloopt een les alexander techniek