Bemer Fysische Vasculaire Therapie

Hoe zou het voor u zijn als u uw gezondheid met 2 keer 8 minuten per dag kunt verbeteren? Dat is namelijk wat BEMER Fysische Vasculaire Therapie voor u kan doen.

Een goede bloedsomloop is belangrijk voor een gezond lichaam en geest. Het bloed vervoert voedingsstoffen en zuurstof naar de organen en het lichaamsweefsel. Tegelijk voert het de afvalstoffen uit de celstofwisseling weer af. 75% van deze taken vinden plaats in de kleinste bloedvaten, ook wel de haarvaten genoemd. Men noemt dit ook wel de microcirculatie.
De kleinste bloedvaten bevinden zich in het hele lichaam. Samen hebben zij een lengte van meer dan 120.000 kilometer. Het hart pompt het bloed voort in het lichaam, maar dat is niet voldoende om in alle bloedvaten te komen. De kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen ook voort door een pompbeweging te maken, de zogenaamde ‘vasomotie‘.

Factoren die microcirculatie verminderen

Als je ouder wordt vermindert de doorbloeding van je lichaam. Ook externe factoren zoals stress, te weinig slaap, een ongezonde leefstijl en ziekten spelen een rol in dit proces. Dit geldt voor de meeste mensen. Hierdoor ontstaan vaak problemen. Cellen kunnen niet meer goed functioneren door gebrek aan zuurstof en/of bouwstoffen. En de afvalstoffen hopen zich op in het lichaam omdat ze niet afgevoerd kunnen worden. Hierdoor word je ziek of ontstaan andere fysieke klachten.

BEMER Fysische Vasculaire verbetert de doorbloeding

De Fysische vasculaire therapie BEMER verbetert de doorbloeding in de microcirculatie. Hierdoor worden de cellen weer beter voorzien van zuurstof en bouwstoffen en afvalstoffen beter afgevoerd.

Hoe werkt het?

Met elektromagnetische pulsen wordt de pompende beweging van de fijne bloedvaten gestimuleerd. BEMER is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelfgenezend en herstellend vermogen van uw lichaam, en dat in 2 keer 8 minuten per dag.

Er zijn diverse onderzoeken gepubliceerd over de werking van BEMER en het is zeer effectief bij de bestrijding van ziekten en pijn, bij het helen van wonden, het geeft meer energie voor lichaam en geest en het kan het algemene welzijn herstellen.

Bij beperkte microcirculatie kan BEMER zorgen voor:

 • een betere vasomotie
 • meer doorbloeding in de microcirculatie
 • een betere veneuze terugstroom
 • een betere zuurstofbenutting van het lichaam verzorgen

Met BEMER ga je door verzorgen naar het ontzorgen van je lichaam.

beter fysische vasculaire therapie

BEMER werkt aantoonbaar bij:

 • Chronische wondgenezingsstoornissen
 • Chronische degeneratieve ziektes van het spier en skeletstelsel
 • Chronische stofwisselingsstoornissen (bv Diabetes Mellitus, vetstofwisselingstoornissen
 • Orgaaninsufficiëntie
 • Polyneuropathie, bijvoorbeeld als gevolg van Diabetes en na chemo bij kankerbehandelingen
 • Perifere Arteriële vaatafsluitingen
 • Chronische vermoeidheid
 • Acute en chronische pijnklachten
 • Aandoeningen met beperkte kwaliteit van leven

BEMER therapie thuis

Mocht u BEMER thuis willen gaan gebruiken, dan bestaat de mogelijkheid dit via de praktijk te regelen. Fysische vasculaire therapie BEMER is een medisch gecertificeerd product, wat betekent dat u het niet zomaar in de winkel kunt kopen. Het dient onder toezicht van een BEMER-partner te worden aangeschaft en te worden begeleid.

Body in Balance is partner en leverancier van Fysische vasculaire therapie systemen van BEMER. Dit verzorgen wij zowel voor zorgprofessionals als voor particulieren. Naast de aanschaf krijgt u ook persoonlijke begeleiding om BEMER te leren toe te passen.

Ook bestaat de mogelijkheid om een BEMER-toepassing te huren voor bepaalde tijd, of om blessure behandelingen te ondergaan in onze praktijk. Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Body in Balance.

Meer weten over BEMER Fysische Vasculaire Therapie?

Voor meer informatie over BEMER kunt u kijken op de partner website.
Marieke van den Oort BEMER Partner

Regelmatig zijn er ook informatiebijeenkomsten in onze praktijk over BEMER en over gezondheid in het algemeen. Als u informatie wilt over de volgende bijeenkomst kunt u een mail sturen naar info@atlascorrectie.nl. Bellen of appen mag ook.

beter evo