Alexander Techniek

Alexandertechniekles wordt gegeven om zowel fysiek als mentaal beter in balans te komen. Alexander Techniek werkt bij veel klachten omdat de methode gericht is op het opnieuw leren gebruiken van het lichaam. De methode gaat uit van het ontspannen van het lichaam op elk moment van de dag.

Minder spierkracht meer energie

Veel dagelijkse bezigheden lijken simpel en worden puur op spierkracht verricht. Dit kost veel energie. Door u daarvan meer bewust van te worden kunt u dit veranderen. Uw lichaam gaat weer functioneren vanuit het natuurlijk reflexmechanisme.

Voor wie is Alexander Techniek?

Mensen in creatieve beroepen (o.a. acteurs, dansers, zangers en musici) passen Alexander Techniek toe tijdens en na hun opleiding. Maar ook voor mensen met minder veeleisende beroepen of met bewegingsklachten helpt deze methode om beter te bewegen. Het is feitelijk voor iedereen geschikt om te leren.

Toepassingen

  • Bij lichamelijke klachten: denk aan CANS-gerelateerde klachten (Complaints of Arm Neck and/or Shoulder tennisarm, schrijverskramp, RSI, etc.), rugklachten, whiplash, zwangerschapsklachten, astma, etc.
  • Om pijn te verlichten: bijvoorbeeld bij artritis, artrose, zieke van Crohn, colitis ulcerosa, reuma en aanverwante ziektes (Bechterew), ME en MS.
  • Ter ondersteuning: van diverse psychische aandoeningen (soms in combinatie met een psycholoog/psychiater) bij een burnout, overspannenheid en overige fysiologische en psychische stressgerelateerde klachten.
  • Om uw vaardigheden te verbeteren en bij zelfontplooiing, bijvoorbeeld als u uw zelfkennis, bewustzijn en vitaliteit wilt vergroten.

Begeleiding tijdens en na zwangerschap

Voor vrouwen is er speciale zwangerschapsbegeleiding. Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam en de balans. Door Alexander Techniek methode toe te passen blijft uw lichaam in balans tot aan de bevalling. Tijdens het zogenaamde ‘ontzwangeren’ vindt het omgekeerde proces plaats. Alexander Techniek kan in deze situatie worden gecombineerd met Cranio Sacraal Therapie.

alexander techniek